April

 

10,11,12 inleveren oud-papier
14

zaterdag 14 april, aanvang 20.00 uur, 16+
Film: – Blade Runner 2049 – Sciencefiction / thriller (V.S. / U.K. / Hongarije / Canada 2017)


Dertig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film (uit 1982) ontdekt een nieuwe Blade Runner, LAPD agent K, een verborgen geheim dat wat nog overblijft van de huidige maatschappij mogelijk in chaos kan doen verzinken. De ontdekking van K leidt tot een zoektocht naar Rick Deckard, een voormalige Blade Runner die nu al dertig jaar vermist is.

 

Entree €4,-

 

Meer info en bestellen via www.despylder.nl 

 

15
Zondag 15 april, aanvang 15.00 uur, 6+
Film: – Paddington 2 – Animatie / komedie (U.K. / Frankrijk 2017)
 
Paddington voelt zich gelukkig bij de familie Brown in Windsor Gardens, waar hij een populair lid van de gemeenschap is geworden: hij verspreidt blijdschap en marmelade, waar hij ook gaat. Terwijl hij het perfecte geschenk voor zijn geliefde tante Lucy – ze wordt 100 – zoekt, valt Paddington op een uniek pop-upboek in de antiekshop van Mijnheer Gruber. Paddington neemt enkele klusjes aan om het te kopen. Maar als het boek gestolen wordt, is het aan Paddington en de familie Brown om de dief te ontmaskeren.
 

Entree €2,-
 
Meer info en bestellen via www.despylder.nl 

 

22

Muziek

 

De Balkster zangeres Geartsje Zwerver en de Amsterdamse chansonnier Gerard Alderliefste (geboren in Jubbega, zoon van een Dokkumse moeder Elly Haakma), ontmoeten elkaar op een vakantie op Terschelling. Al snel ontdekken ze elkaars passie voor het chanson en verzorgen ze spontaan een optreden in de buitenlucht. Dat gaat naar méér smaken: Geartsje vertaalt mooie Franse liedjes naar het Fries en creëert zo een verwantschap tussen deze twee prachtige talen. Gerard doet wat hij het liefste doet: gitaar spelen, zingen en verhalen vertellen. Met zijn Franse snoek (Citroën DS) brengt hij Friesland graag in Franse sferen.
“Een fijn concert met Franse liedjes en Friese chansons, van o.a. Fugain-Brel-Shaffy-Zwerver en Alderliefste.”
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  –  Tel: 06-51174874

 

Meer info en bestellen via www.despylder.nl 

 

 28

André Manuel met  “De Onzen”


Actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig. André Manuel gaat in zijn 632ste programma “De Onzen” op zijn eigen compromisloze wijze op zoek naar geluk. Over vluchtelingen die in ieder geval wat te doen hebben versus de Tokkies die daar ook naar verlangen. Wars van ambitie maar toch. Als Trump de president van de Verenigde Staten van Amerika kan worden, dan mag Manuel dit programma maken.
Het is 2017. We bombarderen nog steeds moslims in het Midden Oosten. En in de media galmt de vraag, waarom zijn ze zo boos op ons.

 

Meer info en bestellen via www.despylder.nl

 

 

Mei

 

8,9,10 inleveren oud-papier
10 Inleveren kopij Warnser Poarte
12

zaterdag 12 mei, aanvang 20.00 uur, 9+
Film: – Loving Vincent – Animatie / Biografie (U.K. / Polen 2017)


Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.
De film bestaat uit de schilderijen van Van Gogh of beeltenissen in de stijl van zijn werk. Met twaalf, met de hand geschilderde, olieschilderijen per seconde wordt het verhaal verteld.
Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord?

 

Entree €4,-
 
Meer info en bestellen via www.despylder.nl 

 

22  Rondbrengen Warnser Poarte
   
Juni
1
Klankbeleving
 
In een klankbeleving gebruikt Angela diverse etnische instrumenten en haar stem. Zij werkt met instrumenten uit verschillende windstreken zoals bijvoorbeeld; de sansula uit Afrika, de didgeridoo uit Australia, de windies uit india, Tibetaanse klankschalen, de Shamanen trommel. Zij loopt rond met deze instrumenten tussen de gasten door. De klankbeleving is een improvisatie die ontstaat in het moment zelf.
De geluidstrilling wordt doorgaans ervaren als een innerlijke massage. Sommige bezoekers komen i.v.m. hun klachten, anderen voor de spirituele ervaring, voor een zeer diepe ontspanning, of gewoon anderhalf uur genieten. Er hoeft even niets.
Angela geeft sinds 2004 klankbelevingen aan groepen en individuen. Voor Angela is klank een oer-taal, een universele taal, die wij allen spreken / verstaan.
 
De gasten hebben hun eigen matje, dekentje en kussen mee om al liggend de klankbeleving te ervaren.
 
Kosten: € 19,50 incl. thee en een lekkernij na afloop, ter plaatse te voldoen. Opgave is gewenst. Mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of bel Angela via 06-13048332 om uw plekje te reserveren.

Meer info en bestellen via www.despylder.nl
 
12,13,14 inleveren oud-papier
28, 29, 30 Warnser feest
   
 

Juli

 

5 Inleveren kopij Warnser Poarte
10,11,12 inleveren oud-papier
17 Rondbrengen Warnser Poarte
   
 

Augustus

 

14,15,16 inleveren oud-papier
   
 

September

 

11,12,13 inleveren oud-papier
13 Inleveren kopij Warnser Poarte
25 Rondbrengen Warnser Poarte
   
 

Oktober

 

9,10,11 inleveren oud-papier
   
 

November

 

6,7,8 inleveren oud-papier
15 Inleveren kopij Warnser Poarte
27 Rondbrengen Warnser Poarte
   
 

December

 

11,12,13 inleveren oud-papier